Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Cabinepersoneel bij Ryanair staakt twee dagen in juli: "Het wordt een hete zomer"

Vakbonden uit vier Europese landen, waaronder België, lanceren een gecoördineerde staking bij de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair. De stewardessen en stewards uit België, Portugal en Spanje staken op 25 en 26 juli, Italië doet ook mee op 25 juli. De hinder zou groot kunnen zijn: in de vier landen zijn volgens de bonden ongeveer 200 Ryanair-vliegtuigen gestationeerd, of bijna de helft van de hele vloot.

18 reacties

  • gie vanheers

    6 jaar geleden
    Als men bij Ryanair begint te werken, kent men de arbeidsvoorwaarden en gaat men er mee akkoord. Als men nadien niet meer tevreden is, dan moet men van job veranderen in plaats van passagiers te gijzelen. Dus als het van mij zou afhangen, alle stakers buiten.
  • ignace lambert

    6 jaar geleden
    hier zitten er veel , die het benijden dat de gewone werkmens ook met het vliegtuig kan op reis gaan
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Bij niet-lowcost vliegtuigmaatschappijen wordt het personeel meer betaald en beter behandeld. Ieder is vrij om met Ryanair te vliegen maar moet wel beseffen dat ze meehelpen aan de wanpraktijken van deze Ierse maatschappij door zo goedkoop mogelijk te willen vliegen. Als je ticket zo goedkoop is dat het bijna niet te geloven is, dan wordt er ergens op beknibbelt. Je mag dus eigenlijk niet verbaasd zijn als Ryanair passagier dat je nu met een staking op je dak zit en niet kunt vertrekken.
  • Frank De Witte

    6 jaar geleden
    Ik sponsor die maatschappij van meneer de rijke slavendrijver ook niet. Hij heeft geen respect voor zijn personeel en ook niet voor zijn klanten (zie een tijdje geleden wanneer er opeens zoveel vluchten zomaar werden afgeschaft). Voor mij nooit geen Ryanair, vroeger niet, nu niet, nooit niet. Ik betaal liever een eerlijke prijs bij een andere maatschappij die tenminste respect heeft voor zijn personeel.
  • mathieu optRoodt

    6 jaar geleden
    ik heb nooit probleem gehad met ryanair, en als piloten met 8000euro en kabinne personeel met 3500 euro per mnd netto denken nog te weinig verdienen, zoek dan maar eens een andere job,ze zijn dan wel enkele dagen van huis ;oke,maar internationale chauffeurs zijn dat ook, ze hebben nog ni de helft