Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Toch geen verbod op 'memes': Europees parlement stemt tegen hervorming van internetwetgeving

Het Europees parlement heeft het voorstel om internetplatformen als Facebook en YouTube auteursrechten te laten betalen voor video's, foto's of muziek deze middag verworpen. Het voorstel kon rekenen op heel wat kritiek, waarbij de regeling onder andere "een gevaar voor het open karakter van het internet" werd genoemd. Verschillende artiesten, waaronder oud-Beatle Paul McCartney,  spraken dan weer hun steun uit voor het voorstel.

4 reacties

  • Frank Van Tienen

    6 jaar geleden
    Dat de wereldvreemde bij groen zitten wisten we al langer ! Ongelooflijk hoe die proberen alles kapot te maken en er dan nog fier op zijn !
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    Natuurlijk is McCartney voor: hij zou weer een pak geld verdienen als het goedgekeurd werd. Overigens zou het auteursrecht serieus ingekort moeten worden. Liedjes van de Beatles zijn 50 jaar oud: die zouden al lang als publiek domein mogen gezien worden.
  • Maarten Van den Brande

    6 jaar geleden
    Ik zal zeker onthouden welke Belgische politici voor dit soort ridicule wetten is. Auteursrechten moeten inderdaad worden beschermd, maar om dit te doen moet je het vrije internet nog niet kapot proberen maken. Groen wil blijkbaar nog verder gaan (als dat hier juist wordt beschreven) die krijgen mijn stem dus al zeker niet.
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Hier ben ik toch ook blij om. Het zou erg zijn als je als platform verplicht wordt om jouw gebruikers te moeten censureren. Iedere gebruiker is verantwoordelijk voor zijn posts en niet het medium waarop je het aanbiedt. Goede zaak en hoeraatje voor vrije meningsuiting!