© rr

Trio ontsnapt uit gesloten jeugdinstelling Mol

De politie is op zoek naar twee minderjarigen die vorige zaterdag ontsnapten uit de gesloten afdeling van Gemeenschapsinstelling De Kempen in Mol. Een derde jongeman werd al terug opgepakt. Het trio uit Antwerpen beroofde een opvoeder van zijn sleutels.

sare

De drie jonge delinquenten overmeesterden een opvoeder en geraakten zo buiten. “Ze hebben zijn sleutels afgepakt”, bevestigt de politie van de zone Balen-Dessel-Mol. Aan die sleutels hadden de jonge criminelen echter niet voldoende hulp om buiten te raken: ze richtten ook schade aan de infrastructuur van de instelling aan. “Alle drie konden ze ontsnappen”, bevestigt de politie. “Een van hen werd vandaag (gisteren, red.) terug opgepakt.”

Het drietal zou ontsnapt zijn uit de Behandelunit van campus De Hutten. Volgens de website van het Agentschap Jongerenwelzijn is dat een afdeling voor een kleine groep recidiverende jongeren die geen baat meer blijkt te hebben met de groepsgerichte aanpak van de begeleidingsleefgroepen. In de Behandelunit krijgen zij een individueler programma opgelegd.

Dat betekent dat de drie ontsnapte jongens al heel wat passages bij de jeugdrechter en in gesloten instellingen achter de rug hebben.

Extra maatregelen

Het Agentschap Jongerenwelzijn volgt de situatie op. “Er zijn ook extra maatregelen getroffen”, aldus woordvoerder Peter Jan Bogaert. Dat jongeren ontsnappen uit een gesloten instelling is niet uniek maar wel eerder zeldzaam. “Wat vaker voorkomt, zijn jongeren die na een vrij weekend of een vrije dag tegen het einde van hun verblijf niet op tijd terugkeren. Meestal worden die snel terug aangemeld.”(sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer