EPA
Volledig scherm
© EPA

Europees parlement verwerpt herziening online auteursrecht

Het Europees parlement heeft het voorstel om internetplatformen als Facebook en YouTube auteursrechten te laten betalen voor video's, foto's of muziek verworpen. Het parlement kan nu nog amendementen indienen op de tekst, waardoor de herziening op de lange baan wordt geschoven.

3 reacties

  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Het zijn vooral de labels en auteursrechten organisaties die klagen.Of de artiest in kwestie daar veel inkomsten zou van doorgestort krijgen valt nog te bezien.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    een foto met precies veel volk erop. doorgaans zijn de helft van de stoelen ...leeg. En toch dik betaald voor afwezig te zijn! De nob van je leven en nog eens 4500 forfait per maand voor de "onkosten" daar alleen al kun je royaal van leven!!! Leve de EU!!!
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Het zijn niet de artiesten die klagen over Youtube want zij verkopen en komen met veel meer mensen in contact die hun muziek delen en bereiken zo een groter doelpubliek. Op hun eigen kanaal worden ze wel voor hun muziek vergoed en er zijn veel succesvolle muzikanten die groot geworden zijn door Youtube omdat ze daar hun fanbasis ontwikkelen. Het is Sabam en de regering die klaagt en zaagt omdat zij belastingen en andere gelden mislopen.