iStock
Volledig scherm
© iStock

Op 1 september volgend jaar nieuw evaluatiesysteem voor leerkrachten

Op 1 september 2019 wordt een nieuw evaluatiesysteem voor leerkrachten geïntroduceerd. Dat zei Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) vandaag in het parlement na een vraag van Vera Celis (N-VA).

9 reacties

  • Chris Hom

    6 jaar geleden
    In theorie is bijsturing naargelang de situatie op het werkveld noodzakelijk door het M-decreet. Jongere, gemotiveerde leerkrachten die zich soepelder opstellen tov gedragsgestoorde leerlingen, zodoende een vlotte medewerking in de klassegroep te bekomen, krijgen in de realiteit redelijk wat tegenwind van de directie en oudere leerkrachten die niet bekend zijn met gedragstoornissen van leerlingen. Maw de theorie en de praktijk zijn nog niet helemaal op elkaar afgestemd.
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Ik ging ooit naar het rijksonderwijs wegens arme ouders. Daar zaten toen nogal wat vast benoemde leerkrachten hun tijd uit te zitten. Mijn kinderen zitten nu in het privé (katholieke net). Groot verschil. Zelfs anno 2018. Die prive leerkrachten riskeren echt wel hun job.
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Mijn nichtje zit 25 jaar in het onderwijs . 1 week werken als je weet hoe je de leerlingen moet aanpakken , en de rest van het jaar is les geven zegt ze
  • louis pippers

    6 jaar geleden
    zorg er eerst voor dat pas afgestudeerde leerkrachten aan het werk kunnen en ontsla al die pensioen gerechtigd zijn
  • Norbert Duquesnoy

    6 jaar geleden
    Niet echt het momentum voor Crevits om aan dat oud zeer te morrelen...