Monica De Coninck (sp.a) en Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Monica De Coninck (sp.a) en Zuhal Demir (N-VA). © Belga

Monica De Coninck (sp.a) en Zuhal Demir (N-VA) kibbelen in de Kamer: "We staan hier niet op de markt"

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil deze legislatuur nog werk maken van een actieplan tegen racisme en discriminatie. Dat zei ze in de Kamer, waar ze vragen kreeg over de racistische aanval op een jonge vrouw in Anderlues, bij Charleroi. Het kwam daarbij tot een stevige woordenwisseling met sp.a-Kamerlid Monica De Coninck.

79 reacties

  • jack vandenhende

    6 jaar geleden
    @Peter Nols , de sossen zijn al 50 jaar de mensen aan het wijsmaken dat zij problemen oplossen . De echte waarheid laat wel andere zaken zien , de gigantische schulden die zijn achtergelaten , de corrupties en de zelfverrijking dat op de eerste plaats komt bij SPA en PS . Het eigen fouten beleid dat ze nu proberen af te schuiven op NVA . Je kan jezelf beter onthouden van commentaar , als je het sossen beleid durft te verdedigen .
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Had u daar vroeger ook problemen mee Walter Dens toen de sossen mandaten kampioen waren,waarschijnlijk niet.Maar nu NVA mandaten van de sossen afsnoept is dat natuurlijk een groot probleem voor u.Op cumuleo staat alles zoek het uit.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Heeft ons Monica haar miljarden tekort al teruggevonden? Paar jaar OCMW en het was al zover. Natuurlijk weer toegedekt en doen alsof er niets is gebeurd. De ene actrice speelt haar rol al beter dan de ander, zouden er verkiezingen op komst zijn? Hoe komt het dat ik ons Monica niet geloof? Haar voorgaande geschiedenis?
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    het nare gevolg van 40 jaar socialistisch bestuur,iets anders,heb ik deze week niet gehoord dat BDW de schuldenlast van Antwerpen heeft terug gebracht met 1 miljard euro ,gelukkig zijn de socialisten weg anders was er één miljard bijgekomen en zo te horen zullen de groenen en de sossen daar werk van maken moesten ze de kiesdrempel halen
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    De puntjes op de i zetten wordt tegenwoordig al beschouwd als polariseren. Wie naar hier komt - wat de afkomst ook mag zijn - heeft zich aan te passen. Er zijn voorbeelden genoeg van allochtonen die het hier gemaakt hebben en zelf aangeven geen last te hebben gehad van racisme. Misschien moeten ze zelf wat meer moeite doen i.p.v. de maatschappij de schuld te geven van alles.
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. “Elk festival gelijk voor de wet”: Demir verleent geen uitzondering op herbruikbare bekers aan Tomorrowland

    “Elk festival gelijk voor de wet”: Demir verleent geen uitzonde­ring op herbruikba­re bekers aan Tomorrow­land

    Er komt voor geen enkel groot zomerfestival een uitzondering op het gebruik van herbruikbare bekers, ook niet voor Tomorrowland. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dinsdag. “Tomorrowland is een fantastisch festival dat meteen ook een kleine multinational is. Met zo’n naam en faam hoor je een voorvechter te zijn van een goed milieubeleid”, zegt ze in een persbericht.