De Amerikaanse president Donald Trump wil in totaal 50 miljard dollar aan Chinese goederen extra belasten.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump wil in totaal 50 miljard dollar aan Chinese goederen extra belasten. © AP

Trump activeert vannacht invoerheffingen op eerste schijf Chinese producten

Komende nacht starten de Verenigde Staten met een heffing van 25 procent op de invoer van Chinese producten, goed voor een bedrag van 34 miljard dollar (29 miljard euro). Het is het eerste schot in een handelsoorlog tussen de twee grootste economieën ter wereld. China belooft terug te slaan met tegenmaatregelen van eenzelfde omvang. 

22 reacties

  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    't Is maar te hopen dat de Chinezen nooit die berg Amerikaans staatsobligaties in hun bezit op de markt gooien, want dan krijgen we een vergrote heruitgave van het Griekse drama.
  • Guy Rutten

    6 jaar geleden
    Tichmann, is al lang aangetoond dat dat niet klopt. Ook dat is gemakkelijk op te 'oeken'. Economisch protectionisme leidt in de huidige wereldeconomie tot hogere prijzen voor elke consument, en tot inflatie.
  • Neyt Erik

    6 jaar geleden
    Veel tech bedrijven in de US kopen onderdelen van China,bovendien is China een van de grootste afnemers van de Amerikaanse schulden,waar de US rente op betaald.Mocht China geen hulp meer bieden voor de Amerikaanse schuldenberg,ziet het er plots zeer slecht uit voor de US.Als men de grenzen wil sluiten,zorg dan eerst dat je in het buitenland geen grote schuldenberg heeft.
  • Herwig Huysmans

    6 jaar geleden
    Eigen markt beter beschermen hadden ze hier beter ook gedaan , in plaats van alle sterke Belgische bedrijven (merken ) te verkopen , hè VLD , Electrabel , telenet , interbrew ,Fortis ,enz , nu dragen we er de gevolgen van .
  • Manuela Lespagnard

    6 jaar geleden
    Voor de Apple fans: alle Apple producten zijn dicht bij mij in Cupertino (Californië) uitgevonden, maar op mijn Apple producten staat wel degelijk "made in China" omdat het anders onbetaalbaar zou zijn. Vind het wel ironisch dat Trump zijn kravatten in China gemaakt zijn.