Direct naar artikelinhoud
Rock Werchter

Rock Werchter zet in op alcoholvrij bier

AB Inbev-CEO Carlos Brito met een flesje Jupiler 0,0%Beeld BELGA

Na het voetbal heeft AB InBev met alcoholvrij bier nu ook de weg gevonden naar de festivals: de Leuvense brouwer brengt vanaf deze editie Jupiler 0,0% aan de man tijdens Rock Werchter. Zo wil het festival zijn bezoekers stimuleren om verantwoordelijk te drinken.

Goed nieuws voor wie na een dag Rock Werchter nog met de auto naar huis moet. Voor het eerst is Jupiler 0,0% tijdens het festival verkrijgbaar aan alle drankstandjes op de festivalweide. Helemaal nieuw is dat niet, maar op de vorige edities was bier zonder alcohol slechts bij een beperkt aantal bars beschikbaar. 

Producent AB InBev lanceerde dit alcoholvrije bier vorig jaar in de voetbalstadions en mikt nu resoluut op de festivals. De primeur is voor Rock Werchter, met wie de Leuvense brouwer de handen in elkaar sloeg "om verantwoorde consumptie te promoten".

"De campagne met de Pro League in het voetbal heeft gewerkt en resulteerde in een forse groei van alcoholvrij bier in België", zegt Jean-Jacques Velkeniers, topman van AB InBev West-Europa. Jupiler is de partner van heel wat festivals. "Via die partnerschappen willen we de consument een alternatief bieden."

'De campagne met de Pro League in het voetbal heeft gewerkt en resulteerde in een forse groei van alcoholvrij bier in België'
Topman Jean-Jacques Velkeniers

De festivalorganisatoren lanceren de campagne Feel Good Rock Werchter. "Responsible drinking is daar een onderdeel van", stelt Nele Bigaré, woordvoerder van Rock Werchter. Het initiatief slaat ook aan bij de bezoekers, zo maakt het festival zich sterk. "Uit reacties op sociale media blijkt dat de uitbreiding van het aanbod met Jupiler 0,0% als positief ervaren wordt."

Wie nog steeds niet gelooft dat alcoholvrij bier hetzelfde smaakt als bier met alcohol, kan ingaan op een actie op het festivalterrein en op de camping. Aan een mobiele tapinstallatie kunnen bezoekers van Rock Werchter blind een gewone Jupiler en de alcoholvrije variant proeven.