© hbvl

N-VA Heusden-Zolder stuurt postkaarten naar… Houthalen

N-VA in Heusden-Zolder heeft een ontwerpbureau onder de arm genomen dat de verkiezingscampagne beheert. Zo werden er 12.000 postkaarten met vakantiewensen gedrukt voor in de brievenbussen van de inwoners van Heusden-Zolder. Maar nu blijkt dat wellicht de helft daarvan in Houthalen terecht is gekomen.

Zahra BOUFKER

De postkaarten zijn tot op heden nog niet aangekomen in Heusden-Zolder. Woensdag ontdekte de eigenares van het ontwerpbureau, die in Houthalen woont, dat ze de postkaart had ontvangen in haar eigen brievenbus. Wellicht zou bijna de helft van de postkaarten in Houthalense brievenbussen zijn beland.

N-VA-voorzitter Herwig Hermans kon er niet mee lachen. “We hebben inderdaad de opdracht gegeven aan een ontwerpbureau om postkaarten met handtekeningen van de kandidaten en bestuursleden in de brievenbussen van de inwoners van Heusden-Zolder te deponeren. Wij waren al sinds maandag in blijde verwachting van de kaarten. Maar niemand van ons kreeg er een in de brievenbus.”

Spijt

“Toen de zaakvoerder van het ontwerpbureau mij woensdag opbelde om te zeggen dat ze een kaart had ontvangen, was ik er niet goed van. We hebben vanmiddag een mail gekregen van het distributiecentrum waarin ze hun fout toegeven en die ook willen rechtzetten. Ik wil niet weten wat hier achter steekt of hoe het gebeurd is. Ze hebben ons beloofd dat ze de kosten van de herdruk en de nieuwe verdeling op zich zullen nemen. Het enige wat spijtig is, is dat onze inwoners de vakantiegroeten met vertraging zullen ontvangen. Ik moet eerlijk toegeven dat het mij vandaag al beter lukt om erover te grappen”, aldus Hermans.