vrijdag 6 juli 2018 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Alex Clevers: “Er zijn weinig mensen die vijftig euro voor een bierarrangement willen betalen.”  Luc Daelemans

Sterrenchef Alex Clevers ziet gastronomische mogelijkheden in bier, maar ...

“De wijntraditie zit op restaurant diepgeworteld”

DILSEN-STOKKEMEen frisse pint bij friet met stoverij, dat was pakweg enkele decennia geleden zowat de enige combinatie van bier en gerecht. De laatste jaren is daar verandering in gekomen. Heel wat hedendaagse chefs gebruiken bier in hun bereidingen en serveren het aan tafel als alternatief voor wijn. “Bier biedt veel mogelijkheden, maar zelfs in een bierland als België is de wijntraditie op restaurant diepgeworteld”, zegt chef Alex Clevers van restaurant Vivendum in Dilsen.

De Limburgse brouwerijen

Brouwerij Martens

Amburon Belgian Craftbrewery

Brouwerij Amai

Brouwerij Den Toetëlèr

Jessenhofke

Brouwerij ’t Aerts Paradijs

Voor u geproefd

Achel Trappist

Dilsen-StokkemAchel Trappist bestaat in twee alcoholsterktes: 8 % (bruin en blond in flesjes van 33 cl) en 9,5 % (bruin en blond in flessen van 75 cl). Het wordt gebrouwen in de Sint-Benedictusabdij in Hamont-Achel.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws