Sterrenchef Alex Clevers ziet gastronomische mogelijkheden in bier, maar ...
“De wijntraditie zit op restaurant diepgeworteld”
DILSEN-STOKKEMEen frisse pint bij friet met stoverij, dat was pakweg enkele decennia geleden zowat de enige combinatie van bier en gerecht. De laatste jaren is daar verandering in gekomen. Heel wat hedendaagse chefs gebruiken bier in hun bereidingen en serveren het aan tafel als alternatief voor wijn. “Bier biedt veel mogelijkheden, maar zelfs in een bierland als België is de wijntraditie op restaurant diepgeworteld”, zegt chef Alex Clevers van restaurant Vivendum in Dilsen.
De Limburgse brouwerijen
Brouwerij Martens
Amburon Belgian Craftbrewery
Brouwerij Amai
Brouwerij Den Toetëlèr
Jessenhofke
Brouwerij ’t Aerts Paradijs
Voor u geproefd
Achel Trappist
Dilsen-StokkemAchel Trappist bestaat in twee alcoholsterktes: 8 % (bruin en blond in flesjes van 33 cl) en 9,5 % (bruin en blond in flessen van 75 cl). Het wordt gebrouwen in de Sint-Benedictusabdij in Hamont-Achel.