vrijdag 6 juli 2018 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Rock Werchter: dag 1

CRu

Mirko en Triggerfinger

“Belangrijkste is dat hij zich amuseert”

U kon het eerder al lezen in onze krant: de 8-jarige Mirko Blondeel werd uitgenodigd door Triggerfinger om mee te spelen op Rock Werchter. In de namiddag arriveerde hij met zijn ouders én het trio van Triggerfinger in het festival/mediacircus van Rock Werchter. Coole zonnebril, hoedje op, artiestenbandje… Hij zag er uit als een rockster, alleen nog iets kleiner dan Prince zaliger.

Voor hij live aan de bak moest, kon Mirko het allemaal gaan uitleggen: aan VTM Nieuws, aan krantenjournalisten, op Radio 1 en uiteraard bij StuBru… Zenuwen had hij nog altijd niet, zei hij, ook niet nu hij de grootte van Rock Werchter voor de eerste keer met eigen ogen kon zien. “Ik ben al naar een band gaan kijken daarnet. Een rockband. En straks? Ja, Triggerfinger hé. Ik ga wel eerst nog even slapen. Mario, jij toch ook hé?” De kans dat Mario Goossens ondertussen uit de band ligt en vervangen is door Mirko is niet geheel onbestaande. “Elk concert moet eerst gespeeld worden en daarna wordt de balans opgemaakt”, zei Ruben Block.

Mario Goossens benadrukt nog eens het belang om jong talent te steunen. “Hij heeft talent en hij is gedreven, maar het belangrijkste is dat hij zich amuseert. Dat is wat wij na al die jaren ook nog altijd doen.”

Doe de Neymar

Vandaag is het zover: de Belgen gaan de Brazilianen uit het WK knallen. Om alvast in de sfeer te komen op Werchter, vroegen we aan toevallige passanten om eens ‘een Neymar’ voor ons te demonstreren. U weet wel: reageren alsof er een Duitse oorlogstank op je voet is terechtgekomen terwijl het in werkelijkheid slechts om een pluimpje gaat. Wat blijkt: we kwamen Belgen, Ieren, Britten, Australiërs én Welshmen tegen en iederéén wist meteen wat we bedoelden. Bekijk de beelden op www.hbvl.be. Extra pluspunt: zónder commentaar van Frank Raes! (cru)

Een Neymareke doen op Werchter. Het Belang van Limburg

Raymond Lemmens

De ‘nieuwigheden’

Nieuw én groter podium

Nieuwigheden ontdekken op de wei van Werchter is even uitdagend als palmbomen spotten op de Zuidpool. Toch ziet het festivalterrein er net weer dat tikje anders uit. In de eerste plaats dankzij The Slope: aan de achterkant van het hellend groen vlak op de weide zit sinds dit jaar een podium verstopt, waar beloftevolle bands als het Britse Otzeki hopen zieltjes te winnen. Ook The Barn is met de Breese hulp van tentenbouwer Veldeman een pak groter geworden. Het resultaat? Een rockpaleis dat met zijn 6.900 m² oppervlakte de grootste feesttent ooit op Belgische bodem is, qua oppervlakte groter dan het Sportpaleis. En toch zat die tijdens Black Rebel Motorcycle Club, nadat de laatste noot van The Vaccines uitgestorven was, wéér propvol. (jbou)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws