De onderzoekers volgden het papieren spoor van de visumaanvragen van de familie Frank.
Volledig scherm
De onderzoekers volgden het papieren spoor van de visumaanvragen van de familie Frank. © AFP

Bombardement dwarsboomde vluchtpoging familie Anne Frank

Het bombardement op Rotterdam zorgde destijds voor het mislukken van een emigratiepoging van de familie van Anne Frank. Het Amerikaanse consulaat was volledig verwoest waardoor geen visum kon worden aangevraagd. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Anne Frank Stichting en het United States Holocaust Memorial Museum dat vandaag is verschenen. 

9 reacties

  • Pieter-Jan Poortmans

    6 jaar geleden
    Over de gruweldaden van België in Congo geen woord natuurlijk. Minstens even erg.
  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Ik wordt da kotsbeu heel da Anne gedoe.Wat met de andere die hun leven gelaten hebben.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Blijkbaar was er alleen de Familie Frank die problemen had want over al die anderen woord nooit gesproken. Manu Claes De overwinnaar heeft altijd gelijk maar de Engelse militair met bijnaam Bomber Harris was evengoed een oorlogsmisdadiger toen hij de Duitse steden in brand stak met brandbommen en duizenden burgers levend verbranden. En al de kampen in de USA voor Japanners enz.
  • patrick de keyser

    6 jaar geleden
    Dit "keer op keer oprakelen"zou verplichte leerstof moeten worden in ALLE SCHOLEN over heel het land.Bezoek aan de Dossin kaserne,Auschwitz,Bergen-Belsen,Buchenwald in de leerplicht voor allen.Zoals Mr.Claes constateert,de meeste jongeren denken dat D DAY een computerspel is!
  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    Ik heb nog nooit iemand gehoord die medelijden had met de 25.000 burgerslachtoffers die gevallen zijn bij de bombardementen van Dresden.