Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Spaarboekjes bereiken absoluut record

Op de spaarboekjes in België stond eind mei 266,457 miljard euro geparkeerd, een absoluut record. Dat blijkt uit cijfers die de Nationale Bank van België (NBB) vandaag publiceerde.

18 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    natuurlijk iedereen koopt de helft goedkoper over de grens en online voor vele is het leven goedkoper geworden ..
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Juist, willie goelen ! Haal hier (Vlaanderen/België) net wat briefjes uit de geldautomaat en Draghi, van de ECB, heeft daarop gekribbeld.En niemand meer van de NBB die daar iets over te zeggen heeft maar toch als de besten blijven "monitoren", inlichtingen en gegevens doorspelen aan het Europa met de evenveel economische snelheden als er lidstaten zijn. Is het wachten op een hold-up, éénmalige strip van 10%, op het Belgisch spaargeld door de eurocraten ?
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Laat de regering maar goed weten hoeveel er op de spaarboekjes staat. dat ze op tijd kunnen beginnen met ze leeg te halen. Hoe stom kunnen we zijn dat hier het principe van de privacy geschaad wordt en dat niemand daar een klacht voor in dient. De banken nemen al onze intrest af en nu is het nog wachten op de regering.
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    mijn spaarboekje neemt de omgekeerde richting.
  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    Zwijg erover aub?de staat gaat dat geld afpakken!let maar op ik hoor hun al denken hoe men dit gaat doen?maar het zal de staat wel lukken met een heffing op ons spaarboekje te vinden!en daarbij welke plezante moet dit in de media brengen?