Premier Binali Yildirim
Volledig scherm
Premier Binali Yildirim © REUTERS

Opnieuw massaontslag Turkse ambtenaren

Turkije ontslaat vanavond per decreet duizenden ambtenaren bij meerdere overheidsdiensten, waaronder de politie en het leger. Dat zei premier Binali Yildirim tegen CNN Turk. Hoeveel mensen precies de wacht wordt aangezegd zei Yildirim niet.

22 reacties

  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    DIRK VAN DESSEL, massaontslag = massavervanging.
  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    Ach Robert een staatsgreep met een handvol tanks en helicopters en jonge soldaten die dachten dat ze een militaire oefening deden, prime time om 22u op een vrijdagavond in een land van 76 miljoen inwoners. Ze gaan een tv zender en een luchthaven bezetten en de grote leider wordt met rust gelaten. Nog geen 12 uur later had erdogan een lijst klaar met enkele tienduizenden namen.
  • hasso Naciye

    6 jaar geleden
    Erdogan zal binnen kort de touwen in zijn handen nemen en de wereld heersen . hij zal binnenkort de Ottomaanse rijk bouwen nu niet tot wenen maar tot Brussel zeggen grote geleerden en professoren .
  • André Vermaelen

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Ben, na zuivering van de turken zou hier ook alles beter draaien.
  • Robert Szostek

    6 jaar geleden
    Er zijn zo'n 160.000 mensen opgesloten en een veelvoud hiervan ontslagen sedert de mislukte staatsgreep.Veelal politie, militairen en ambtenaren. Als er zoveel mensen betrokken waren hoe kan het dan dat de staatsveiligheid van Erdogan deze staatsgreep niet had kunnen verhinderen? Komt dat misschien omdat het een geschenk van de hemel was? Toch iets om over na te denken.