Thaise reddingswekers bij een grote hoeveelheid zuurstofflessen aan de Tham Luang-grot.
Volledig scherm
Thaise reddingswekers bij een grote hoeveelheid zuurstofflessen aan de Tham Luang-grot. © AFP

Thaise kinderen in grot "niet klaar om te duiken", reddingswerkers boren gaten in bergwand om kinderen vanuit hoogte te bereiken

De reddingsoperatie waarbij duikers de 12 Thaise jongens en hun voetbalcoach die vastzitten in een ondergelopen grot zullen proberen te bevrijden, staat voorlopig 'on hold'. De jongens zijn nog niet klaar om te duiken, zegt VTM NIEUWS-reporter Birgit Herteleer vanuit Thailand. Reddingswerkers hebben intussen meer dan 100 gaten geboord in de bergwand boven de grot waar de voetballertjes en hun trainer al 14 dagen geblokkeerd te zitten. Ze hopen zo een alternatieve uitweg te creëren.

40 reacties

  • Sonia Lockkamper

    6 jaar geleden
    zou het niet mogelijk zijn om lucht in de grot te pompen en zo door luchtdruk het water er uit te persen natuurlijk de kids voorzien van drukpak
  • Wery Dobbelaere

    6 jaar geleden
    Ik heb dat gans de wereld zich inzet om iedereen te redden. Veel sterkte en zeer zeker aan al degenen die meehelpen om iedereen eruit te halen.
  • Renate Kerkhofs

    6 jaar geleden
    Wat weten mensen die niet in de situatie zitten, maar voor een klein stukje op de hoogte zijn van de situatie, er niet bij waren en niet in de schoenen staan van een ander toch altijd veel. Oordelen, veroordelen en beter weten is heel makkelijk vanop de zijlijn, aan de andere kant van de wereld. Gelukkig zijn er reddingswerkers -die wel van toeten en blazen weten- keihard aan het knokken om die jongens en hun coach uit die grot te krijgen.
  • Leo Van der Vorst

    6 jaar geleden
    Wij kunnen hier met zijn allen komen aandraven met ideeën, zeer goed bedoeld om deze kinderen te redden en de redders te helpen, maar ik denk dat daar genoeg kennis en fantasie aanwezig is, ook daar zijn bekwame mensen en goede opleiding. Maar het is nu eenmaal onze natuur om mensen trachten te helpen.
  • vicky vanderweyen

    6 jaar geleden
    Hoop dat er snel een oplossing komt en die kinderen met hun coach veilig uit dr grot kunnen gerde worden ,dit moet verschrikkelijk zijn voor de ouders en familie.