BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Seksueel ongewenst gedrag in de trein neemt toe

Het aantal gevallen van seksueel ongewenst gedrag in de trein en in de stations van de NMBS is de afgelopen jaren gestegen. Dat blijkt uit cijfers van federaal minister van Mobiliteit François Bellot, waarover La Libre Belgique en La Dernière Heure schrijven. 

17 reacties

  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Streng controleren op zwartrijders en onmiddellijk verbaliseren desnoods met politie.Enkel zo zal je het kaf kunnen scheiden van het koren.Teveel vinden nog een truk om mee te rijden zonder te betalen.Indien niet kordaat opgetreden word zal de zaak erger en erger komen zodanig dat de echte reizigers er de brui aan geven.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Cameras zoals op de bussen die men blijkbaar nooit checkt anders wist men wel wie er betaalde en niet betaalde !! en wie verantwoordelijk is voor dit wangedrag maar nooit zal men de vinger op de wonde durven leggen .
  • Andy Verachtert

    6 jaar geleden
    Niemand blijkt te weten wat "ongewenst seksueel gedrag" eigenlijk is. Laat de wetgever eens duidelijk maken wat er mee bedoeld wordt, anders kan het ook niet bestreden worden. Is een knipoog, een schuine blik, een grap over seks, staren naar halfnaakte borsten of gaat het over iets anders ? Wat dan ? Een onbepaald gedrag kan niet 'toenemen'.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Gratis openbaar vervoer afschaffen. Gepensioneerden moeten nu ook een pak meer betalen. Wie nog gratis wil rijden moet er iets voor in de plaats doen. Perron proper houden, sluikstort ophalen, onkruid rooien, enz. Kortom jobkes grnoeg als kleine tegenorestatie voor al die ‘gratis’ voordelen. Trouwens ‘gratis?’. De werknemers en gepensioneerden betalen daarvoor massas brlastingen.
  • freddy milants

    6 jaar geleden
    ze hebben 9000 gratis trein/bus kaarten uitgedeeld. dus de rest is ook gratis.