zaterdag 7 juli 2018 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

RUSSIA 2018

COMPLEET ZOT

De Goddelijke Kanaries werden gisteren getemd door onze Goddelijke Duivels met een eindscore van 2-1. Anderhalf uur pure spanning. Duizenden verzamelden ook nu weer voor de grote schermen in de Limburgse gemeenten. En of er gefeest werd. Helemaal verdiend overigens.

Limburg viert feest na overwinning. Het Belang van Limburg

 Karel Hemerijckx

HASSELT

Met bijna 14.000 stonden ze op en rond het bomvolle Dusartplein in Hasselt. “Onwaarschijnlijk”, klonk het alom. “Neymar naar huis. De Bruyne is de beste. En onze Thibault pakte alles waar hij bij kon.”

Festival da Copa-organisator Birger Vanheusden: “Dinsdag is het opnieuw volle bak. En dan in de finale. Dit mogen we echt niet meer laten schieten.”

“Eigenlijk ligt de weg naar de wereldtitel open”, menen velen.“Iedereen is bijna naar huis. Duitsland, Argentinië, Spanje en nu Brazilië.” Het bleef in Hasselt na afloop nog een tijd springen, dansen en juichen. (dj)

 

BILZEN

Het marktplein in Bilzen liep nokvol vrijdagavond. Zo ‘n 4000 supporters - van wie de meesten in kleurrijke rode outfits - werden al in de eerste helft zot. Het marktplein stond in brand. De tricolore rookbommen brachten extra sfeer boven de Demerstad. “Een feest zoals dit maak je wellicht maar 1 keer in je leven mee. Wat er nu ook nog gebeurt”, lachte Lode Meers. Op de vele terrasjes rond de markt werden goede zaken gedaan na de match, elk plekje was bezet. De harde kern supporters maakte zich op voor een feest tot in de vroege uurtjes. (JoGe)

 Dirk Roefflaer

TONGEREN

Voor de kwartfinale van de Rode Duivels was vrijdagavond het Tongerse Vrijthof helemaal volgelopen. Zowat 2.000 uitgelaten supporters zagen de Duivels winnen. De organisatoren hadden gratis ijsjes voorzien. Enkele supporters zorgden voor Bengaals vuurwerk dat na beide doelpunten van de Belgen werd aangestoken. Na het laatste fluitsignaal barstte een feest in de stad los. (diro)

 

OVERPELT

In Overpelt verzamelden ruim 5.000 toeschouwers voor het grote scherm. Het grasveld aan de Kerkdijk was goed gevuld met een steeds uitzinniger wordende menigte.Tijdens de laatste minuten van de superspannende match werden er supportersliederen gezongen door de massa. Na het verlossende eindsignaal barstte een groots feest los, compleet met indrukwekkende lichtshow.

 Leander Kuipers

SINT-TRUIDEN

De opluchting was immens in Sint-Truiden bij de 10.000 supporters op de Grote Markt. “Het was nog lang nagelbijten na die tegengoal van Brazilië, maar we zijn er wel steeds in blijven geloven. Nu pakken we gewoon die wereldtitel”, klonk het bij Maxim Snyers en Piet Soors die met een hele bende waren afgezakt.. Ook Sint-Truiden ging een leuke lange nacht tegemoet. (leku)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws