Direct naar artikelinhoud
Overlijden

Transvrouw Paulien De Groote (44) overleden

Transvrouw Paulien De Groote (44) overleden
Beeld Thomas Sweertvaegher

Paulien De Groote (44), één van de transgenders uit de VRT-docureeks M/V/X, is uit het leven gestapt. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Ze was begin dit jaar één van de eersten die gebruik maakte van de wet om zonder operatie officieel van geslacht te veranderen. In haar woonplaats Bonheiden stond ze op de Open Vld-lijst.

Paulien De Groote (geboren als Peter De Groote) durfde pas op latere leeftijd als vrouw naar buiten treden. De camera's van het één-programma M/V/X waren erbij toen ze de stap waagde. 

De Groote stond op de Open Vld-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Bonheiden. Rudi Withaegels, voorzitter van Open Vld in Bonheiden-Rijmenam, reageert bedroefd bij Het Laatste Nieuws. "Ik wist dat Paulien het de laatste weken heel moeilijk had, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik ben bedroefd, maar ook kwaad. Kwaad op de mensen die geen respect toonden voor Paulien. In onze groep voelde ze zich welkom. Het was een ambitieuze, geëngageerde, toffe dame die echt iets wou betekenen in onze gemeente. Ze zou in oktober een plaatsje krijgen in de eerste kolom van onze lijst."

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.