© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Donkere wolken boven Fish&Chips

Slecht nieuws voor de Antwerpse hippe kledingwinkel Fish&Chips: het moederbedrijf Men at Work heeft ook in België de boeken neergelegd. Dinsdag wordt meer duidelijkheid verwacht.

cm

Al decennialang is Fish&Chips in de Kammenstraat een toevluchtsoord voor alternatieve jongeren op zoek naar een hippe outfit. Maar een einde dreigt voor de winkel. In Nederland werd het moederbedrijf Men at Work eind vorige maand failliet verklaard. Gisteren legde ook de Belgische tak de boeken neer.

Men at Work heeft drie gelijknamige winkels in Antwerpen, Gent en Brugge. In Antwerpen heeft het bedrijf ook de winkel van Fish&Chips in handen. In totaal zijn er zo’n dertig werknemers.

Volgens de koophandelsrechtbank wordt ten vroegste dinsdag over de faillissementsaanvraag beslist. “Voorlopig wachten we af tot er een curator wordt aangesteld. Die zal dan beslissen wat er met de winkel moet gebeuren”, zegt manager voor België Job Franken. “De winkels blijven voorlopig open. Er is voorraad. De solden zijn bezig. De klanten zouden hiervan dus niets moeten merken.”

Volgens de manager presteerde de keten in België niet slecht, maar hangt men van Nederland af. Of de Men at Work-winkels en Fish&Chips verdwijnen, is niet zeker. Net als in Nederland wordt ook hier gewerkt aan een doorstart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER