Didier Verbaere
Volledig scherm
© Didier Verbaere

Gemeentelijk rampenplan afgekondigd tegen muggenplaag: "Hopelijk kunnen we eitjes en larven verdelgen"

De gemeente Wichelen kondigde zaterdag het gemeentelijk rampenplan af in de bestrijding van de muggenplaag die Schellebelle nu al weken teistert. De civiele bescherming is met pompen ter plaatse om water uit de Schelde in één van de overstromingsbekkens aan Wijmeersch onder water te zetten.

22 reacties

  • Filip Verbraekel

    6 jaar geleden
    ik denk dat sommige mensen niet weten over wat het hier gaat,wij zij overbeten en na een week en slapeloze nacht jeukt het nog.
  • jean-pierre rejek

    6 jaar geleden
    Waar ze toch mee bezig houden ,waar veel muggen zijn komen andere beestjes op af en ook kleine roofdiertjes komen er op af ,na een tijd lost dat vanzelf op ,elke product in het water gaan er beestjes aan dood .
  • Michel Jacobs

    6 jaar geleden
    Zou eerst dat overblijvend slib en water niet geruimd moeten worden?Ik heb nog nooit gezien dat muggenlarven zich niets aantrokken van verdunning, behalve misschien dat het de temperatuur wat verlaagd en dus de groei vertraagd.
  • Erick Dequinnemaere

    6 jaar geleden
    Gentbrugge en Sint Amandsberg zitten ook met de muggeplaag veroorzaakt door slip van de Schelde. Maar het slip moet blijven onder invloed van onze groene vrienden!!!
  • Leo Van der Vorst

    6 jaar geleden
    Heb ooit gelezen(zeker 25jaar geleden) dat een muggenplaag werd bestreden door een fijn laagje olie, huishoudelijk, afbreekbaar, ik weet het niet) over het laagstaande water en slib te sproeien. Ik dacht in de Camargue.!