Foto door Nathan Dumlao via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Nathan Dumlao via Unsplash

Zo onderscheid je volkorenbrood van bruin geverfd witbrood

Voedingswetenschapper Prof. dr. Fred Brouns (Maastricht University) vertelt in zijn college bij de Universiteit van Nederland alles over brood en scheidt voor jou het kaf van het koren: wanneer is een volkorenbrood écht volkoren?

10 reacties

  • Cooks Roy

    6 jaar geleden
    De "warme bakker" met zijn hoop "verbeterd" brood. Allerlei rommel en vet die er in geduwd wordt en waarvan alleen de bakker zelf beter wordt.
  • Myriam Dekuyper

    6 jaar geleden
    Ik dacht vroeger dat Waldkorn super gezond was want vrij donker. Tot ik hoorde dat het eigenlijk wit brood is gekleurd met mout. Daardoor is het ook zo luchtig vergeleken met volkoren.
  • kristof De Beck

    6 jaar geleden
    Dus dat is pure oplichting‼️ Die Hollanders toch! Zou zoiets in belgie ook bestaan of mogen? Ik hoop van niet!
  • Johan Dingemanse

    6 jaar geleden
    Haal je brood bij de warme bakker, probleem opgelost.
  • Leo Verbeek

    6 jaar geleden
    quid de supermarkten (meer en meer) waar je zelf je brood moet snijden en verpakken in nietszeggende papieren verpakkingen?