De woningen zouden lijken op een immense, stenen iglo.
Volledig scherm
De woningen zouden lijken op een immense, stenen iglo. © Foster + Partners

Zullen huizen op Mars er zo uitzien?

Toparchitect Norman Foster heeft woningen ontworpen voor om op Mars in te leven. De wereldbefaamde Brit wil de constructies aan de hand van een zelfopblaasbare ballon en een 3D-printer-robot bouwen.

19 reacties

  • johan dietens

    6 jaar geleden
    low earth orbit is het verst da ze maar kunnen gaan al de rest spookjes
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Zoals jij het stelt moeten we ons haasten want de zon is nu reeds alles aan het opslokken, terwijl dit een foute bewering is. De zon is aan zijn implosie proces begonnen maar heeft hier de kracht nog niet toe. Hopelijk kan de mens mars berijken en zelfs een jonger sterrenstelsel vinden om onze beschaving verder te zetten. Misschien zou jij gewoon opnieuw een basiscursus moeten volgen betreffende ons sterrenstelsel idpv anderen een cursus zwaartekracht op te dringen.
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Ja op die manier inderdaad op een dag zal het zo varen maar je zegt dat we ons moeten haasten en dat is dan binnen vele miljarden jaren dat is nu nog niet. Momenteel deinen de planeten uit. Op een dag zal de zon imploderen en alles opnieuw in zich opnemen.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Yanik, nooit van zwaartekracht en middelpunt vliedende kracht gehoord. Het heelal deint uit maar planeten worden door hun zonnestelsel opgeslokt door die kracht. en uiteindelijk zal ook de zon opgeslokt worden door andere delen van het melkwegstelsel.
  • Els Pauwels

    6 jaar geleden
    Zelfs al kunnen we de aarde verlaten. Ik heb daar nog geen zee stranden en parken gezien. Gaat gezellig worden daar. Dan ben je evengoed dood