AFP
Volledig scherm
© AFP

Nieuw overleg in Noord-Korea: VS noemt het "productief", Pyongyang spreekt van "gangstermethodes"

BuitenlandDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft de twee dagen van gesprekken die hij in Pyongyang voerde over de concretisering van de nucleaire ontwapening "productief" genoemd. Opmerkelijk: Noord-Korea sprak op zijn beurt van een "uiterst betreurenswaardige" houding die de Verenigde Staten tentoonspreidde en verwierp hun "gangstermethodes”.

9 reacties

  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    N.Korea noemt de dingen juist met naam. De USA gebruikt overal, ook bij ons, pressiemethoden achter een gulle glimlach. Zoals eerste minister Van Acker zei tegen de koning na "de bevrijding": de Amerikanen bepalen alles, anders draaien ze hier een kraantje dicht en daar een kraantje dicht.
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    De ballon van de grote show, loopt nu langzaam maar zeker leeg ...
  • Johan Vervaeck

    6 jaar geleden
    Mijnheer Denil, gelukkig hadden we de VS om WO II af te kunnen sluiten, anders waren we nog bezig ... En gelukkig hebben we de VS die in België komen investeren, we kruipen er voor op onze blote knietjes ... voor jobs jobs jobs. Nederig blijven Gino alstublieft.
  • leen hanssens

    6 jaar geleden
    De ontmoeting met Trump en Kim Jong-un, was een grote show om Trump zijn blazoen op te blinken.
  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    De VS is ageert alles en iedereen die ook kernwapen bezitten maar zelf hebben ze nooit enige moeite gedaan om hun overbodige arsenaal af te bouwen, bovendien hebben ze een militair budget dat het wereldbudget van de anderen overschrijdt en dat wordt jaarlijks verhoogd. Mensenrechten, waar ze zo prat op gaan, worden er meer geschonden dan eender waar. Dat is pas een boevenstaat, gegrondvest op dood en verderf.