Maggie De Block
Volledig scherm
Maggie De Block © BELGA

De Block lanceert online toepassing voor aangifte onbelaste, kleine klussen: tot 500 euro per maand belastingvrij bijverdienen

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) en RSZ-topman Koen Snyders hebben vandaag de online toepassing gelanceerd waarmee onbelaste, kleine klussen aangegeven kunnen worden. Het nieuwe statuut Plussen, dat werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden de mogelijkheid biedt tot 500 euro per maand bij te verdienen zonder daar belastingen of sociale bijdragen op te moeten betalen, wordt op 15 juli van kracht.

58 reacties

  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    en wat als ik mijn buur "onbetaald" een handje wil helpen? Moet ik dat dan ook aangeven of ben ik dan weer "in het zwart" aan het werken? Dit hele verhaal is zo dubbelzinnig ... eerst alle details grondig bestuderen, tot dan is voorzichtigheid zeker geboden !!!
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Ze gaan het zwartwerk nog wat stimuleren, wat een idioten zijn dat toch, denken die nu echt dat ze bij 500 euro geen stoppen met zwartwerken ,dat wordt het veelvoudige..
  • Lut Reyskens

    6 jaar geleden
    Dan zouden ze iedereen het bedrag van de niet gestorte rsz op die 500 euro per maand aan al de andere burgers moeten bijstorten !!!
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Allé, ze heeft haar tricolore sjaal niet aan van vorige week voor het oog van de camera's op weg naar het parlement. Zodra de deur achter haar dicht zal hij wel rap in de handtas verdwenen zijn. Zo zijn trado politici, alles is fake vóór de verkiezingen.
  • Peter Knaap

    6 jaar geleden
    de partij van de zonnepanelen zeker , gaan ze de mensen weer een loer draaien, eigenaars van zonnepanelen moeten nu ook jaarlijks betalen, in het begin was dat niet. maar als er veel zijn kunnen belastingen gaan opleggen. pas op de vallen zijn uitgezet.