Steve Jobs in januari 2007 bij de lancering van de iPhone.
Volledig scherm
Steve Jobs in januari 2007 bij de lancering van de iPhone. © AFP

Hoe een vergissing van Steve Jobs veranderde in een miljardenindustrie

Apps op een telefoon, dat kan nooit wat worden. Dat was de rotsvaste overtuiging van Steve Jobs, de grote man achter Apple. Het bedrijf zette daarom alleen zijn eigen programmaatjes op de eerste iPhones. Andere bedrijven moesten hun diensten maar online zetten, zodat iPhone-gebruikers er met de Safari-browser naartoe konden gaan. 

23 reacties

  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    90% van alle apps is pure rommel.
  • jan vandam

    6 jaar geleden
    Karel Tichmann Je gelooft dat toch zelf niet, dat Apple technologie begonnen is een garage. In die tijd waren waren er enkel de eenvoudige elektriciteitsmeters (Volt, Ampère, Ohm-) aanwezig in een garage. Dat is typisch Amerikaanse praat om niet op weerstand te stoten bij de doorsnee werkende Amrikaan. Net zoals president Carter destijds begonnen zou zijn als pindaverkoper.
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Nee Miquel Bain, dat heet app omdat dat dat kort is voor application.
  • Erik van looveren

    6 jaar geleden
    Gek, dat mensen verhangen zijn, aan Chinese rotzooi, die naar 2 jaar verouderd is. Apple is geen haar beter, dan de Android toestellen. Je bent alleen meer geld kwijt.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    En dan moet je er toch eerlijkheidshalve aan toevoegen, Karel Tichmann, dat Apple ooit op de rand van het faillissement heeft gestaan en gered werd door concurrent Microsoft. Apple heeft nog nooit zelf iets ontworpen, altijd ingekochte technologie gebruikt. De gezichtsherkenning bv, in de iPhone X, is ontwikkeld door een Israëlisch bedrijf dat uiteindelijk door Apple werd gekocht.