Maedeh Hojabri (18) is gearresteerd omdat ze dansvideo's plaatste op Instagram.
Volledig scherm
Maedeh Hojabri (18) is gearresteerd omdat ze dansvideo's plaatste op Instagram. © Twitter

Iran arresteert tienermeisje omdat ze danst in Instagramvideo’s

In Iran is een tienermeisje opgepakt omdat ze video’s heeft gepost op Instagram waarin ze al dansend te zien is. Maedeh Hojabri (18) heeft vrijdag op de staatszender toegegeven dat ze de normen en waarden van haar land heeft geschonden. Het is echter niet duidelijk of ze verplicht werd dat statement te maken.

41 reacties

  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Complete zotten!
  • josé De Mulder

    6 jaar geleden
    Wat zou je willen met godsdienstige voorschriften uit het jaar 600 .Ik begrijp niet dat die vrouwen niet in opstand komen .
  • Kristof Verheyen

    6 jaar geleden
    En als we niet oppassen is dat wat Europa te wachten staat. Islam is geen religie, maar een politieke ideologie die de wereld wil over nemen. Wees niet blind, want voor je het weet is er geen weg meer terug.
  • Els P

    6 jaar geleden
    De verdraagzame cultuur.....
  • Steve Wildemeersch

    6 jaar geleden
    En dan maar rascisme claimen voor alles en nog wat maar niet durven inzien dat deze mensen nog niet genoeg ontwikkeld zijn om gelijkheid te begrijpen...
  1. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.
  2. ANALYSE. “Netanyahu met rug tegen de muur”: waarom Hamas plots akkoord kan gaan met nieuwe gijzelaarsdeal
    PREMIUM

    ANALYSE. “Netanyahu met rug tegen de muur”: waarom Hamas plots akkoord kan gaan met nieuwe gijzelaars­deal

    Er lijkt beweging te komen in de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Die slepen nu al zo lang aan dat een verwoestende aanval op de stad Rafah onafwendbaar wordt. Maar het is niet om dat bloedbad te voorkomen dat de Palestijnse terreurgroep plots inschikkelijker zou zijn. “Hamas ruikt een andere buit”, meent onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Welke dan wel? Wat zou de nieuwe deal omvatten en in welk dilemma zit de Israëlische premier Netanyahu gevangen?