De Staatsveiligheid en de militaire Adiv hebben voortaan krachtige software om tot in de diepste krochten van het internet naar informatie te graven. De tool bestaat uit een combinatie van verschillende softwaremodules en hardware.
Volledig scherm
De Staatsveiligheid en de militaire Adiv hebben voortaan krachtige software om tot in de diepste krochten van het internet naar informatie te graven. De tool bestaat uit een combinatie van verschillende softwaremodules en hardware. © Thinkstock

Inlichtingendiensten kunnen met nieuwe software voortaan in de diepste krochten van het internet graven

De Staatsveiligheid en de militaire Adiv hebben voortaan krachtige software om tot in de diepste krochten van het internet naar informatie te graven. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

21 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Tegen dat ze de hard- en software onder de knie hebben is het zooitje allang achterhaald. De overheid kennende hebben de tools waarschijnlijk het vijfdubbele gekost van de echte waarde en binnen een jaar ligt alles stof te vergaren.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Ik voel me al heel wat veiliger. Na dat statement van onze "gevaarzoekers". De prise insteken, hé mannen !
  • Caesar Lask

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Andy Verachtert, beetje bij beetje hellen we meer over naar een totalitaire staat die elk beetje info over zijn burger wil weten.Dit gaat niet meer over terreur bestrijding dit gaat veel verder.Die burger moet zich steeds kunnen beschermen of verzetten tegen de staat.
  • patrick mos

    6 jaar geleden
    Geen vrijheid meer dankzij onze nieuwe regering...ze willen echt alles weten... weg ermee
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Nu er nog leren mee werken. De VS houdt alles voor ons wel in 't oog, dus geen dure software nodig.