AP
Volledig scherm
© AP

Arrogant of ironisch? Wie zijn de makers? En wat is de boodschap? ‘It’s coming home’, de Engelse oorwurm die vandaag weer overal opduikt

EK voetbal‘It’s coming home’. Alomtegenwoordig op het EK voetbal, in pubs en sociale media. De Engelsen geloven meer dan ooit dat zij zich op 11 juli tot kampioen zullen kronen. Maar waar komt de wereldbekende zin vandaan? En is het nummer nu arrogant, serieus of ironisch? Een verhaal van Simply Red, twee komieken en een samenhorigheidsgevoel dat alles mogelijk is. 

17 reacties

  • Phil Duncan

    3 jaar geleden
    Engeland moet het EK winnen , 5 thuismatchen en gisteren een strafschop cadeau . Weblog moet vol zitten voor de finale , toevallig ook een thuismatch voor Engeland . Voor mij mag Italië winnen .
  • Dave Janssens

    3 jaar geleden
    "Arrogant of ironisch?" Typisch hoor.. En met iets ertussen, zoals hoop, kan het niets te maken hebben?! Gewoon hoop en een beetje gezond chauvinisme? Nee hier moet men altijd in uitersten denken. Alles of niets. De boog strak gespannen. Wel de mensen onder mij zou een keer gewoon 'ontspannen' en niet steeds strak en wantrouwig door het leven rennen ook eens goed kunnen doen. Gewoon ff normaal doen. Al te vaak heeft men iets van een ketel die de pot verwijt dat hij zwart ziet (...).
  • Louis Meeus

    3 jaar geleden
    Hopelijk geven de Denen die Engelsen een ferm nederlaag. Eens kijken of ze dan nog zo hoog van de toren blazen.
  • Wouter Van de Walle

    3 jaar geleden
    Hoe zalig zou het zijn moesten de Denen de Engelsen hun arrogantie afstraffen, zeker in eigen huis. Ik geef ze kans, als ze spelen zoals tegen België is het gedaan voor Engeland
  • Wendy Vandereyken

    3 jaar geleden
    Het is en blijft een fantastisch voetballied, één van de beste ooit. Het gaat over de jaren van treurnis sinds de zege van Engeland op het WK 1966 en de daaropvolgende teleurstellingen, en het blijvende geloof van de fans om nog eens een groot tornooi te winnen. Het is een lied voor de fans, en wordt door de Engelse supporters beschouwd als hun nationale voetballied.