Akkoord tussen Geens en vakbonden: einde cipiersstaking in zicht

© BELGA

Justitieminister Koen Geens heeft maandagvoormiddag een akkoord bereikt met de vakbonden dat een einde zou maken aan de cipiersstakingen die nu al enkele weken aan de gang zijn.

syd, rdc

Geens zat vanmorgen opnieuw samen met de vakbonden en beide partijen kwamen tot een compromistekst over de minimale dienstverlening in de gevangenissen. Het woord ‘opvorderen’ is onder meer uit het oorspronkelijke wetsvoorstel gehaald.

De bonden hebben nu twee weken de tijd om hun definitieve opmerkingen op de ontwerptekst over te maken. Ze gaan vanmiddag al het voorontwerp van akkoord voorleggen aan hun achterban en zullen daarbij vragen om de staking op te heffen voor de rest van de vakantie. Nieuwe onderhandelingen zullen dan opgestart worden eind augustus.

De acties begonnen op 19 juni, maar stilaan werd duidelijk dat het genoeg geweest was. Zo braken in verscheidene gevangenissen de voorbije dagen opstanden uit. De penitentiaire beambten staken tegen de plannen van minister Geens om een minimale dienstverlening in te voeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen