Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Wil je kleine spruit geen groenten eten? Verstop ze gewoon in een lekker stukje kip

Kinderen kunnen aan de eettafel weleens kieskeurige klantjes zijn, zeker wat groenten betreft. Een oplossing? Verberg de veggies in kipfilet en voeg mozzarella toe om het geheel zacht van smaak en sappig te maken.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

800 g krieltjes
olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
teentje knoflook, geplet
250 g spinazie
4 kipfilets
peper en zout
1 citroen, geraspt (zeste)
2 bollen mozzarella
1 el kippenkruiden
klontje boter

Zo maak je het:

1. Verhit de oven voor op 180°C.
2. Snijd de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
3. Schuif de krieltjes ongeveer 30 minuten in de hete oven, of tot ze knapperig zijn. 
4. Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot en knoflook 2 minuten aan alvorens de spinazie toe te voegen. Roerbak 5 minuten en kruid met peper en zout.
5. Snijd, in de lengte, een lange gleuf in de kipfilets. Zodat ze als het ware opengevouwen kunnen worden. Snijd ze zeker niet helemaal door!
6. Leg de filets open en kruid met peper, zout en de citroenzeste.
7. Snijd de buffelmozzarella in plakken en leg ze tussen de kipfilets. Leg bovenop de mozzarella nu de spinazie en vouw de kipfilets toe. Houd eventueel samen met enkele tandenstokers.
8. Kruid de buitenkant van de kip met peper, zout en de kippenkruiden.
9. Verhit een klontje boter in een pan over een middelhoog vuur en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten aan beide zijden goudbruin.
10. Serveer de gevulde kipfilets met de gebakken krieltjes. 

Zin in meer kip? Maak dan onze Caraïbische kiptaco's!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel