AFP
Volledig scherm
© AFP

"Reddingsactie in Thaise grot opnieuw stopgezet", in totaal al acht voetballertjes bevrijd

BuitenlandReddingswerkers hebben vandaag nog eens vier jongens gered uit de Thaise grot. Dat betekent dat in totaal acht voetballertjes gered zijn en vier jongetjes en hun coach nog vastzitten. 

89 reacties

  • Sven Hollanders

    6 jaar geleden
    Sjonny Martero. Als niet-duiker besef je het misschien niet maar het menselijk lichaam heeft rust nodig na het duiken. Als je vier duiken van zulk formaat uitvoert en niet rust kan het lichaam van de duiker het begeven met voorname de longen. Als ze niet voldoende rusten is er een redelijke kans dat een duiker klaplongen krijgt wat tot de dood lijd. Duiken is niet gevaarlijk zolang je de nodige regels volgt en voldoende pauze neemt. Wij duikers leren dit tijdens onze opleidingen
  • Sjonny Martero

    6 jaar geleden
    Eerst zuurstof bijvullen en morgen verder doen? Raar.
  • Ston Dw

    6 jaar geleden
    Allemaal helden en kranige jongens in die grot , chapeau !!!!!
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af, waarom ze nu weeral stoppen, nu de situatie nog steeds ideaal is om de overgebleven mensen te evacueren. Omdat het buiten donker wordt is maar een flauw excuus, want in de grot is het zelf overdag nog donkerder, en zuurstof kan ook tijdens de reddingsoperatie worden bijgevuld hoor. Een beetje méér inspanning en goede wil kan dagen miserie vermijden.
  • MARC VAN BUGGENHOUT

    6 jaar geleden
    Wat de Thai doen is fantastisch. Ik kan alleen niet vatten waarom een 25 jarige volwassen persoon met een groep kids zo ver in een grottenstelsel moest gaan. Wandel eens 5 kms in de bergen, draaien, keren, stijgen, dalen, kruipen, ongemakkelijke ondergrond, donker. Is daar nooit tijdens hun urenlange ondergrondse trip enig besef gekomen bij die volwassene wat ze aan het doen waren. Alleen die ondergrondse afstand doet mij al huiveren.