Direct naar artikelinhoud
Rock Werchter

Dit waren de 5 grootste verrassingen van Rock Werchter

Jade Bird op Rock Werchter.Beeld Koen Keppens

Onze muziekredactie proefde de voorbij vier dagen in Werchter van het al dan niet alcoholvrije bier, de slappe frieten met mayonaise, de zweetdruppels die langs hun voorhoofd naar beneden liepen én alle optredens. Deze vijf vooralsnog mindere goden bliezen ons geheel van onze sokken.

1. Blackwave. ★★★★☆

blackwave. op Rock Werchter 2018.Beeld Illias Teirlinck

Blackwave. mocht van geluk spreken dat het tegenover Pearl Jam geprogrammeerd stond. De horde millennials die meer eigentijdse muziek verlangde dan die van oude grungers stroomde bijgevolg naar KluB C. Koperblazers, een drummer, een pianist en gitaristen kwamen goed van pas tijdens het concert van de Antwerpenaars. En dat er ook een kwikzilveren jazzy pianosolo in zat verstopt, siert de band. Anno 2018 kan hiphop wel een extra snuif muzikaliteit gebruiken. En daar ging blackwave. probleemloos de lat over. Het volgende level wacht.

Lees hier onze volledige recensie.

2. SONS ★★★★☆

SONS op Rock Werchter.Beeld Koen Keppens

Het mocht dan zaterdag zijn, de Belgen scoorden opnieuw. En vroeg. Het jonge Belgische viertal SONS greep de vroege vogels bij het nekvel en liet hen een half uur lang niet los. Alles werkte - pun intended - verduiveld goed tijdens de set van SONS. Even een tempobreak inlassen om de rockende draad weer op te pikken? Check. De wei laten meezingen met die zinderende gitaartjes? Check again. Een heerlijke alarmklok, dat was SONS.

Lees hier onze volledige recensie.

3. Anne-Marie ★★★★☆

Anne-Marie op Rock Werchter.Beeld Illias Teirlinck

De uit Essex afkomstige Anne-Marie amuseerde zich rot op Rock Werchter. En, warempel, u ook. Haar monsterhit 'Ciao adios' stond meteen garant voor een wervelende chirofuif vol gelukzalig zingende meisjes. Anne-Marie kirde en gilde van plezier bij het horen van al die euforische brullers. De Britse ex-karateka liet zich ruggesteunen door twee synthspelers, een bassist en een drummer die ook het nummer ‘Do It Right’ steroïden toedienden. Resultaat: een onweerstaanbaar, voorbeeldig popconcert.

Lees hier onze volledige recensie.

4. Khalid ★★★★☆

Khalid op Rock Werchter.Beeld Koen Keppens

Khalid is deel van een verbreding van de meanderende rivierbedding van r&b. Hij bezit Sampha’s kwetsbaarheid, het lichte anarchisme van Odd Future en de onbegrensde jeugdigheid van BROCKHAMPTON. Het interieur van zijn rhythm-and-blues bestond louter uit pastelkleuren, zodat we in The Barn eens niet met duizelingwekkende toonladders tegen de touwen werden geslagen. Khalid vroeg netjes om toestemming, en u liet hem toe. 

Lees hier onze volledige recensie.

5. Jade Bird ★★★☆☆

Jade Bird op Rock Werchter.Beeld Koen Keppens

Ze is opgegroeid op een militaire basis in Duitsland, en leerde op haar twaalfde spelen op de gitaar van haar grootmoeder. Toen Jade Bird afgelopen donderdag op Werchter stond, bewees ze vooral dat ze een prachtige, stevige, grofkorrelige, sensuele stem heeft die naar meer smaakt. Eén die, als ze tussen twee Americana-songs door plots op haar spreekstem overschakelt, ineens een graad of vijf Britser klinkt. Mooi!

Lees hier onze volledige recensie.