De Spaanse premier Pedro Sanchez (r.) in gesprek met de Catalaanse minister-president Quim Torra (l.)
Volledig scherm
De Spaanse premier Pedro Sanchez (r.) in gesprek met de Catalaanse minister-president Quim Torra (l.) © EPA

Spaanse premier hoopt tijdens eerste ontmoeting op betere verstandhouding met Catalaanse minister-president

De Spaanse socialistische premier Pedro Sanchez en de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra hebben elkaar vandaag voor het eerst gesproken in Madrid.

6 reacties

  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    Welke onafhankelijke rechter in een democratie plaatst nu zijn handtkening onder een politiek gemotiveerd aanhoudingsbevel?
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Schandalig, vrijheid van de mensen zo aan banden leggen. wanneer kom voor hun de bevrijding.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Komt bij Sanchez om bepaalde zakens te vragen zonder daarvoor onafhankelijkheid te eisen.Wat een huichelaar.Onlangs heeft het Catalaanse parlement opnieuw de onafhankelijkheid terug goedgekeurd, zeggende dat ze zich van de Spaanse grondwet en de uitspraak van het grondwettelijk hof niets aantrekken.Logisch dat hij de onafhankelijkheid niet ten berde zal brengen.Eens zien wat de socialistische wereldverbeteraar als geschenkjes zal geven!
  • steven de vos

    6 jaar geleden
    Laat alle politieke (vooral Basken en Catalanen) gevangenen vrij. Trek alle aanhoudingsbevelen in. Denk aan de 2de spaanse republiek. Gun Bakenland en Catalonie de onafhankelijkheid.Trouwens het is met hun steun dat Rajoy is afgezet en hijzelf aan de macht is gekomen.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Afwachten. We hebben na Rajoy een betere kans dat het nog ooit goed komt. Maar de zucht naar onafhankelijkheid zalniet verdwijnen vrees ik.