De minimale dienstverlening beleefde bij de staking van de socialistische spoorbond op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni haar vuurdoop. De regeling kreeg nadien van de spoorwegmaatschappij een positieve evaluatie.
Volledig scherm
De minimale dienstverlening beleefde bij de staking van de socialistische spoorbond op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni haar vuurdoop. De regeling kreeg nadien van de spoorwegmaatschappij een positieve evaluatie. © Photo News

Tweede test voor minimale dienstverlening op het spoor tijdens staking van morgen en woensdag

Morgen en woensdag is opnieuw een staking gepland bij het spoor. Het is afwachten of de minimale dienstverlening, die bij de staking van eind juni voor het eerst werd geactiveerd, ook nu soelaas biedt. Spoorwegmaatschappij NMBS waarschuwt net als vorige keer alvast voor "zeer sterk verstoord treinverkeer" en dat voor zowel morgen als woensdag van de eerste tot de laatste trein.

6 reacties

  • Rani peeters

    6 jaar geleden
    Schandalig
  • Jo Coomans

    6 jaar geleden
    ik staak mee zoals veel van mijn collegas , in mol rijd maar 1 trein van 12 en andere plekken rijd er amper 1 op 8 , dit zijn vooral bazen die rijden of mensen die nog willen promotie maken
  • M. Smets

    6 jaar geleden
    Als de minimale dienstverlening werkt, bewijst het personeel vd NMBS zelf dat ze met teveel zijn om nog efficiënt te kunnen werken.
  • Geert Bruyneel

    6 jaar geleden
    Die mannen staken meer dan ze werken. Van beschaamdheid nooit gehoord waarschijnlijk. De reiziger is weeral de dupe.
  • Kalo Anders

    6 jaar geleden
    Ze zouden meer moeten staken, dan kunnen we de minimale dienstverlening beter uitbouwen !