Een Duitse politieagent gebruikt een taser tijdens een persconferentie. Archieffoto. De Franse agenten probeerden de man eerst met de blote hand te overmeesteren, waarna ze naar de wapenstok grepen. Toen ook die niet bleek te helpen, gebruikten ze een taser.
Volledig scherm
Een Duitse politieagent gebruikt een taser tijdens een persconferentie. Archieffoto. De Franse agenten probeerden de man eerst met de blote hand te overmeesteren, waarna ze naar de wapenstok grepen. Toen ook die niet bleek te helpen, gebruikten ze een taser. © EPA

Fransman krijgt hartaanval en sterft nadat agent hem tasert

In Soissons, in het noorden van Frankrijk, is gisteren een man om het leven gekomen nadat hij een fatale hartaanval kreeg nadat hij werd getaserd door een politieagent. Dat meldt het parket, dat benadrukt dat de agent het stroomstootwapen volgens de regels gebruikte.

15 reacties

  • mike vanginderen

    6 jaar geleden
    Als je je gedraagt en normaal doet,word je niet getaserd.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zouden andere en betere methodes beschikbaar moeten zijn. Iemand met een pacemaker loopt al meteen gevaar. En als iemand zich zo abnormaal gedraagt kan je er van op aan dat er al wat mis aan het lopen is in zijn lichaam. Al of niet onder invloed van medicijnen of drugs. En dan kan die stroomstoot de laatste fatale doorslag geven.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Daar heb ik al meerdere keren tegen verzet. Alle mensen met een metalen mitralisklep, met pacemakers en anderen worden het slachtoffer.
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Volledige tekst lezen. Eerst met de blote hand!
  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Geen groot verlies voor de maatschappij.