Wie een zwaar beroep heeft, kan vroeger stoppen met werken.
Volledig scherm
Wie een zwaar beroep heeft, kan vroeger stoppen met werken. © thinkstock

Werkgevers op de rem over zware beroepen

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) gelooft niet dat het voor de zomer met de vakbonden een akkoord kan sluiten over de invulling van de zware beroepen in de privésector. 

14 reacties

  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Wet je hier op de foto ziet zijn zware beroepen ,niet de abtenaartjes of schooljufjes..
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Heel begrijpelijk. Die werkgevers begrijpen natuurlijk niet wat dat werken bij een werknemer teweeg brengt. Daarvoor moet je geen werk geven maar zelf werken.
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Het is nochtans heel simpel: wat voor een ambtenaar geld, moet ook gelden voor iemand uit de privé. Heeft een ambtenaar die in ploegen werkt, of nachtdienst heeft een zwaar beroep, dan iemand die in de privé in ploegen werkt ook. Probleem is, als men iedere ambtenaar die op de lijst zware beroepen staat dat effectief toekent, is er geen geld meer voor de mensen uit de privé. Wat ik al meermaals heb gepost blijkt uit te komen: in de privé zullen er geen zware beroepen zijn.
  • Marc Vinck

    6 jaar geleden
    in de privé gaat men op de rem staan en terecht, bij al die ambtenaren was het sneller omdat de regering niet durft raken aan deze gepriviligeerden. En erger nog bij vele ambtenaren staat het woord "werken" NIET in hun jobdescriptie
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Komaan vroeger had je zwaar werk ,vandaag staat de ARAB bol om zeker niet aan zwaar werk ten onder te gaan ,vertel dat eens aan oudere van 75 jaar ,die hadden zwaar werk en geen middelen,voor alles hebben ze hulpmiddelen vandaag en geen enkele is vandaag met 14 aan 't werk ,nog zoiets,maar ieder excuus is goed om niet lang te werken.