PA Images
Volledig scherm
© PA Images

Helden van Mexico '86 inspecteren hun erfgenamen: "Argentinië heeft Messi, Brazilië heeft Neymar. Wij hebben Hazard én De Bruyne én Lukaku"

WK voetbalEven goed deden ze al, maar vanavond krijgen de Rode Duivels een unieke kans om beter te doen. Beter dan Mexico '86 toen Gerets en co onder de vleugels van de betreurde Guy Thys heel het land in vervoering brachten. Op de ochtend van wat een nieuwe unieke episode in de Belgische voetbalgeschiedenis wordt, taxeren en adviseren de helden van de match tegen Argentinië - alleen Enzo Scifo, op vakantie, ontbreekt - hun erfgenamen.

58 reacties

  • Abdelmalik Malik

    6 jaar geleden
    Heel goed dat men positief is maar men overdrijft wel een beetje,België heeft ook veel geluk gehad zowel tegen japan als Brazilië,in beide matchen hadden ze eruit kunnen liggen,maar nu tegen Frankrijk Is het zeker wel fifty fifty,België speelt mooier voetbal maar Frankrijk heeft volgens mij een stabielere verdediging en 2 killers van voor mbappe en griezman
  • Peter Vyaene

    6 jaar geleden
    Er mag toch wat realistisch positivisme zijn zeker. En zeker wat Belgisch chauvinisme en trots voor een klein landje. T is hier al negatief genoeg in ons mooi land !!!
  • Dave Janssens

    6 jaar geleden
    Eddy Van Hoorenbeeck In 1980 de EK finale tegen Duitsland. (2-1 verloren). Toen schakelden we enkel top landen uit met achtereenvolgens Engeland, Spanje en Italië ;).
  • rudi van dijck

    6 jaar geleden
    gezien de 2 trainers, geef ik de Fransen een licht voordeel. zij spelen al jaren het spel van 1 blok 1 team. die ervaring hebben zij nu eenmaal!! de RD hebben nu voor het eerst tegen Brazil eens als 1 team gespeelt, net zoals Vervoort ook zegt. qua talent zit het wel ong 50/50. maar hopelijk scoren de RD eerst. dan moeten de Fransen komen, en dan kunnen de RD counteren. daar waar ze goed in zijn.
  • Johan Verhoeven

    6 jaar geleden
    @Chris Moerman: wacht even, hier heb ik blijkbaar iets gemist. In welk jaar hebben we dan wel de finale gespeeld, tegen welk land en hoe was de uitslag? En degenen die zoals El Stevo en Bart Boenen vinden dat Lukaku en Hazard niets gepresteerd hebben... man man man. Zelfs al scoren die twee de enige goals in de finale, dan nog zal het niet goed zijn. Zoals hieronder al gezegd: even meewarig het hoofd schudden, veel anders kan je niet doen wanneer iemand dat nu nog schrijft.