Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). © Photo News

Sp.a hekelt "goednieuwsshow" van Vandeurzen: "Hoe wereldvreemd kan een minister zijn?"

Oppositiepartij sp.a is niet te spreken over de manier waarop minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) omgaat met de kritiek op zijn beleid rond personen met een handicap. De partij vindt dat Vandeurzen een "goednieuwsshow" opvoert en noemt de CD&V-minister "wereldvreemd". "Nog nooit stonden zoveel mensen, zo lang op een wachtlijst om de zorg te krijgen die ze nodig hebben en waar ze recht op hebben", zegt sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke. 

23 reacties

  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Het enige wat in orde is bij Vandeurzen zijn de 4-kleurendrukbrochures die veel beloven maar die enkel gelden voor een selectief clubje geprivilegieerde mensen uit zijn zuil, voor de andere is zelfs iets simpel als familiehulp niet beschikbaar, zelfs niet voor terminale mensen. Schijnheiligheid druipt van die mens zijn gezicht.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dat iemand die zorg behoevend is zelf zijn zorg zou moeten realiseren is onbegrijpelijk. Alsof hij daar zelf het best toe in staat is. Moeten we binnenkort zelf onze operatie organiseren in de operatiekamer. Zelf onze diagnose stellen als we ziek worden en dan zelf onze behandeling organiseren. Mogen we binnenkort zelf de verkeerslichten organiseren. En ons openbaar vervoer naar het werk. Worden politici niet verkozen om te besturen. En is besturen dan geen organiseren.
  • Alexia Bond

    6 jaar geleden
    Heeft geld gestoken in 10 vollledig aangepaste woningen met hulp Staan er al meer de 1 jaar 5 leeg omdat patiënten geen buget krijgen 14000 wachtend en ik blijven gewoon zitten in hun miserie echt niet te verklaren Waarom krijgen die 5000 patiënten van de 20 000 wel hulp ? Zit al jaren binnen kan niet in mijn bed alleen kan niet in mijn badkamer Wat voor een leven is dit ?
  • Ronny Van Wijngaerden

    6 jaar geleden
    8 jaar geleden brief gekregen dat ik recht op budget met prioriteit 1. Maar er was/is momenteel geen geld beschikbaar. Wacht nog altijd.
  • jan van dessel

    6 jaar geleden
    Kritiek van SP.a mag altijd want dit kost de belastingbetaler niets. Hun voorstellen daarentegen kosten altijd veel geld want er staat steeds dat ene woordje "gratis" in.