© MyTheresa.com / Dries Van Noten

Dries Van Noten lanceert exclusieve collectie voor luxewebshop

De Belgische ontwerper Dries Van Noten heeft voor het eerst een collectie ontworpen die exclusief online verkocht zal worden.

rdc

Op mytheresa.com, een van de eerste webshops voor luxemode, is een exclusieve collectie van Dries Van Noten gelanceerd. Het nieuws komt er amper een maand nadat bekendraakte dat Van Noten een meerderheidsaandeel van zijn bedrijf verkocht aan het Spaanse Puig.

Van Noten baseerde zijn collectie volgens mytheresa.com op ‘de vrije geest van het handgetekende’. De kleren zijn opvallend kleurrijk en kenmerken zich door abstracte geometrische patronen, maar er worden ook handtassen, schoenen en zelfs juwelen verkocht. Er zijn ook zeven stuks uit Van Notens collectie voor dit najaar te koop.

© MyTheresa.com / Dries Van Noten

‘Wij zijn erg trots dat een merk met zo’n uniek DNA voor het eerst met ons wil samenwerken’, zegt Michael Kliger, topman bij mytheresa.com, in een statement. ‘Dit is een bijzonder moment voor ons.’

Van Noten op zijn beurt zegt dat hij ‘erg blij is’ dat hij voor zijn eerste online collaboratie mocht samenwerken met mytheresa.com. ‘De stoffen en prints van deze kledingstukken werden exclusief gecreëerd voor deze garderobe. Ze capteren echt de essentie van de collectie.’

© MyTheresa.com / Dries Van Noten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer