Moeskroen schittert tegen Eupen met 4-1

Moeskroen is met 1-4 gaan winnen op bezoek bij Eupen. De Henegouwse club en trainer Glen De Boeck halen zo opgelucht adem, want het degradatiespook is minstens een week verjaagd. Diedhiou scoorde een hattrick voor Moeskroen, Stojanovic pikte ook zijn goaltje mee. Door deze zege springt Moeskroen naar de twaalfde plaats, Eupen zakt naar de voorlaatste plaats.

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Eupen

Moeskroen-Per.

Het Kehrwegstadion in Eupen liep allesbehalve storm voor dit duel onderaan het klassement. Nochtans kregen de toeschouwers en de vroege vogels gelijk, want al na twee minuten spelen lukte Simon Diedhiou de 0-1 voor de bezoekers uit Henegouwen. De huurling van AA Gent kapitaliseerde na een blunder van Eupen-doelman Van Crombrugge en schoof de 0-1 in doel.

Snelle goal

Eupen meteen met de billen bloot dus, maar na een kwartier hingen de bordjes al op gelijke hoogte.

Mamadou Sylla stuurde Henry Onyekuru centraal diep, met heel wat gelijk en nog meer geklungel in de Moeskroen-defensie bleef de aanvaller van Eupen in balbezit, oog in oog met goalie Delac mocht hij de 1-1 in doel deponeren. De thuisploeg kreeg vleugels na deze gelijkmaker, maar net voor het halfuur liet diezelfde Onyekuru de 2-1 liggen door hard over doel te trappen.

Het was daarentegen Moeskroen dat alsnog met de voorsprong mocht gaan rusten, want vier minuten voor tijd legde Luka Stojanovic de 1-2 ruststand vast. Trezeguet, de huurling van Anderlecht, legde de bal knap met de borst in de voeten van zijn ploegmaat, die in de box niet twijfelde en de trekker overhaalde. Een koude douche voor Eupen, dat na de rust nooit meer in staat leek om de wedstrijd te doen kantelen.

Hattrick Diedhiou

Simon Diedhiou ontnam Eupen namelijk al snel alle hoop op een gelijkmaker, na tien minuten spelen maakte de Senegalees er 1-4 van, een kwartier voor tijd deed hij er nog een goaltje bij. Hattrick compleet voor Diedhiou en de drie punten naar Moeskroen, geen wonder dat de geplaagde trainer Glen De Boeck bijzonder opgetogen langs de lijn vierde. Bijna werd het nog 2-4, maar Moeskroen-doelman Delac reageerde alert en voorkwam een knullige own-goal van Gulan. Door deze zege springt Moeskroen naar een twaalfde plaats in de stand, Eupen zakt naar de voorlaatste plek.