Westerlo klopt Waasland-Beveren en pakt zes op zes

Westerlo heeft de degradatietopper tegen Waasland-Beveren gewonnen met 1-0, dankzij een doelpunt van Maxime Annys een kwartier voor tijd. De ploeg van Jacky Mathijssen pakt zo zes op zes en geeft de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren.

Jef Van Hoofstat

Met Westerlo en Waasland-Beveren stonden de laatste en de voorlaatste tegenover elkaar. Beide teams wonnen dit seizoen nog maar één keer, al was dat wel telkens een stunt: Westerlo won vorige week verrassend op Anderlecht, en Waasland-Beveren klopte op de Freethiel Club Brugge. Bij de thuisploeg waren Buyens en Oto’o er wegens een blessure niet bij, bij de bezoekers moest coach Vreven enkel Cerigioni missen.

Scheidsrechter Lawrence Visser moest in de eerste helft zijn notitieboekje enkel bovenhalen voor een gele kaart voor Siebe Schrijvers, want wat daarna kwam was kommer en kwel. Enkel de blessure van Beveren-aanvoerder Ibrahima Seck (die wel voort kon spelen met een netje rond een grote hoofdwonde) en de voortijdige wissel van Jens Cools waren voor rust nog het vermelden waard. Het voetbal was - u raadt het al - van bedroevend niveau, er viel in de eerste helft niet één uitgespeelde kans te noteren.

Westerlo

W.-Beveren

Uit het niets

Toch was er slechts één wissel na de pauze: bij de thuisploeg mocht Benji De Ceulaer de Nederlands-Ghanese spits Acolatse komen vervangen. Er was ook even hoop op beterschap, toen Seck na een aardige actie van de bezoekers op doel mocht trappen, maar hij schoot over. Aan de andere kant kon De Ceulaer alleen op Köteles af, maar ook hij mikte de bal over het doel.

Daarna nam Waasland-Beveren toch even het heft in handen, maar Vanzo kon Van Langendonck tot tweemaal toe niet echt in verlegenheid brengen. We leken af te stevenen op de droevige 0-0 eindstand die deze wedstrijd verdiende, maar een kwartier voor tijd bracht uitgerekend Maxime Annys Het Kuipke toch in vervoering: de Beverse verdedigers kregen de bal niet weg na een vrije trap, waardoor de Westerlo-verdediger van dichtbij - en tussen de benen van Roy Jans - kon scoren.

Een aangeslagen Waasland-Beveren kon niet meer reageren, en blijft achter als hekkensluiter in het klassement met 6 op 27, Westerlo wipt door de knappe 6 op 6 over Waasland-Beveren en Eupen naar de 14de plaats.