© ISOSPORT

JUPILER PRO LEAGUE. Westerlo weg van laatste plaats, ook Moeskroen en Lokeren winnen

Lokeren heeft zaterdag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League een deugddoende 2-1 thuiszege tegen KV Kortrijk geboekt. Onderaan geeft Westerlo de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren. Moeskroen ging ruim winnen en leider Zulte Waregem speelde gelijk.

Lokeren heeft zaterdag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League een deugddoende 2-1 thuiszege tegen KV Kortrijk geboekt. In de eerste helft werd er niet gescoord, na de pauze zetten Jaja Coelho (51.) en Miric (57.) de Waaslanders op rozen op Daknam. De eerredder van Gigot (90.+2) kwam te laat.

Dankzij de zege bezorgde Lokeren zichzelf en zijn coach Georges Leekens de nodige ademruimte. Het heeft nu tien punten in de stand en staat daarmee op een voorlopige elfde plaats, met evenveel punten als nummer tien Genk. Kortrijk is zesde met veertien punten.

Essevee speelt gelijk

Eerder op de avond raakte leider Zulte Waregem op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi. Mbaye Leye liet de kans op de overwinning liggen, de aanvoerder van Essevee miste een strafschop.

Westerlo pakt zes op zes

Onderaan het klassement gaf Westerlo de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren na een 1-0 zege in hun onderling duel. Maxime Annys zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissende goal. De Kempenaars pakken zo zes op zes.

Moeskroen haalt uit

Moeskroen ging dan weer met 1-4 winnen bij Eupen. Zondag ontvangt landskampioen Club Brugge in de ‘Slag om Vlaanderen’ AA Gent (14u30), is er de steeds felle ‘Clasico’ tussen Standard en Anderlecht (18u) en het duel tussen Racing Genk en KV Mechelen (20u).

Oostende laat zege liggen

Vrijdag al speelde Oostende 2-2 gelijk tegen STVV. Peeters wiste de openingstreffer van Cyriac uit, maar nog voor de rust maakte Musona er 2-1 van. Die score leek te zullen blijven staan, maar in de slotseconden van de blessuretijd maakte Gerkens nog gelijk.

In de stand leidt Essevee met 20 punten, dat zijn er vier meer dan Charleroi (16) en vijf meer dan Anderlecht, Standard en AA Gent (15). Onderaan heeft rode lantaarn Waasland-Beveren zes punten, één minder dan Westerlo en Eupen en twee minder dan STVV.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer