BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bourgeois pleit voor museum over Vlaamse cultuur en geschiedenis

Er zou een museum moeten komen over de geschiedenis en cultuur van Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois gezegd in zijn 11 juli-toespraak in Kortrijk. Als het van Bourgeois zelf afhangt, is de oprichting van zo'n museum over Vlaanderen "een uitdaging voor een volgende Vlaamse regering". 

65 reacties

  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Mooi zo, iets wat in museum tentoongesteld wordt is verleden tijd.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    museum van vlaanderen kan nog net, maar aub geen museum over het ontstaan van de ‘vlaamse beweging’! Dat zou wonden van 80 jaar geleden terug openrijten. Als dat museum er zou komen, zou er ook een bibliotheek moeten zijn met boeken over de deportatie van joden en zigeuners tijdens w o II. Aanrader: Dossin in mechelen. Daar leer je ook iets over de Vlaamse beweging.
  • Jean-marc Geirnaert

    6 jaar geleden
    Bourgeois kan er zijn pensioengeld dat hij naast zijn parlementaire wedde opstrijkt op de kap van de Vlamingen misschien voor gebruiken. Och, vergeten, politiekers smijten enkel met belastingsgeld.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    En toch vind ik dat het koningshuis mag afgebouwd worden want daar zit niks Vlaams in, en dat het Vlaams gewest onafhankelijk wordt qua ziekteverzekering, belastingen en buitenlands beleid maar vooral de jurisprudentie!!!. En Brussel wordt een niemandsland wat het uiteindelijk toch al is. Hoofdstad : Leuven of Mechelen of ... kleinschalig maar fijn.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Misschien is een referendum houden. Maar ja, bij het woord referendum gaan de politiekers al bibberen van schrik. Dan pas wordt het pijnlijk duidelijk dat de bevolking anders denkt dan vele politici. Ik moet geen onafhankelijk Vlaanderen en ik moet geen Europa. Ik ben Belg. En als ik het aantal supporters zie van onze nationale voetbalploeg, dan zijn er heel, heel veel Belgen !