Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Een dag in het spoor van leider Van Avermaet: "Dat geel went nooit"

Tour de FranceNeen, gek krijg je deze jongen niet meer op z'n 33ste. Ook gehuld in geel bleef Greg Van Avermaet zijn eigen, bescheiden zelf. Hij genoot, à sá façon. Met één (of waren het er meer?) glas champagne. Zeven loyale ploegmaats om zich heen. En duizenden open doekjes. De Tour plaatste hem op een voetstuk. Al relativeerde hij ook dát. "Ik? Belangrijk? (lacht) Frankrijk-België: da's belangrijk."

5 reacties

  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    Vanaf 2015 heeft Greg alle ploegen tijdritten gewonnen met BMC. Greg is de vriendelijkste en nederigste kopman die bij Allan Peiper ooit in de ploeg was klonk het op de radio.
  • lucien Noreilde

    6 jaar geleden
    moeten we nu tevreden zijn met dit , een goed renner ja maar een talent ? als dertig jarige ….? op weg naar fin carrière
  • Paul Segers

    6 jaar geleden
    't zal niet lang duren ….
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Mag men nog eens lachen, ja? Hij staat bij toeval eerste in het klassement omdat hij tot de winnende tijdritploeg BMC behoort. En meer is dat niet. Over één week, na de bergen, staat hij waarschijnlijk niet meer bij de eerste vijftig.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    En als hij in het hooggebergte komt fiets hij ze allemaal op minuten. Misschien wordt hij nog een beetje geholpen door Fuglsang die hem in Rio naar de meett bracht. Wat een blaaskaak toch.