Beate Zschäpe (42) krijgt levenslang.
Volledig scherm
Beate Zschäpe (42) krijgt levenslang. © REUTERS

Levenslang voor neonazi Beate Zschäpe (42) wegens 10 racistische moorden

Neonazi Beate Zschäpe (42) heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen wegens het plegen van racistische moorden. Het Duitse Openbaar Ministerie klaagde Zschäpe aan voor medeplichtigheid aan tien moorden en twee bomaanslagen tussen 2000 en 2007 van de neonazistische Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU). 

23 reacties

  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Of het nu racistisch is of niet doet weinig ter zake, de feiten op zich zijn zwaar genoeg om levenslang te krijgen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het is een neonazistische groepering en de slachtoffers waren 8 Turken en een Griek. De Duitse politieagente was een ongeluk. Van de Griek dachten ze dat hij een Turk was. Hun spijkerbommen lieten ze afgaan in Turkse milieus. En voor die neonazi's zijn Turken minderwaardige niet-arische burgers. Wel degelijk racistische moorden gericht tegen de Turken in het land.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Noch de Duitse Justitie noch de Duitse media maken gewag van vermeend "racistische" moorden maar van "terroristische" moorden. Dat kan ook niet anders vermits de daders tot dezelfde etnie behoorden als het Duits slachtoffer en de Griekse en Turkse slachtoffers.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    "Racistische moorden" ? Een Duitse , enkele Grieken en Turken zou het dan telkens om een aparte etnie gaan en andere ethnie dan de moordenaars ? Natuurlijk niet, het kan dus onmogelijk om "racisme" gaan. Blijkbaar zijn er hier ettelijken die niet juist weten hoe het dikke Van Dale woordenboek de notie "racisme" definieert en dan maar een vermeende "betekenis" van deze term uit hun Linkse duim zuigen
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Zowel extreem rechts als extreem links deugen niet. Alleen wordt extreem links minder vaak vervolgd.