Gezin dat bijna op straat stond, heeft eindelijk weer een dak boven het hoofd

© jve

Het is hen gelukt: het gezin van Steve Pottier (37) en Vicky Bosiers (30) heeft onderdak gevonden. Samen met hun zes (pleeg)kinderen dreigden ze midden juli op straat te staan na een geschil met hun huisbaas.

jve

Hun vorige woning werd onbewoonbaar verklaard, en het dossier omtrent de herstelling van de gebreken van de woning sleept al even aan bij de Vrederechter. Omdat de private woonmarkt voor hen te duur is, zocht het gezin samen met de sociale woonmaatschappij naar een nieuw onderkomen. Die was lang niet beschikbaar.

Recent kwam er goed nieuws: de Woonwinkel heeft voor hen een tijdelijke oplossing gevonden. Tot het gezin aan een vaste woning raakt met genoeg slaapkamers, mogen ze verblijven in een vakantieverblijf dat normaal per week verhuurd wordt.

Woonwinkel

Gisteren bevestigde Pottier dat hij en gezin volop aan het verhuizen zijn. “Natuurlijk zijn we opgelucht, want het zag er echt niet goed uit”, zegt de man. “De Woonwinkel heeft ons uit de nood geholpen. Definitief is het niet, maar we mogen er wel blijven tot we eindelijk een vaste woning vinden die betaalbaar is. Daar zoeken we nu eigenlijk al enkele jaren naar.”

Hun nieuwe woning heeft voldoende slaapkamers en is ruim. Ook de ligging, in Knokke-Heist, is ideaal want zowel Steve als Vicky hebben geen rijbewijs en moeten beroep doen op het openbaar vervoer. Pottier is invalide, zijn partner is onderhoudsmedewerker in een school in Knokke. “Ook het gezin is erg opgelucht. Het belangrijkste is dat we nu een dak boven ons hoofd hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen