Roadtrip van twee maanden eindigt in mineur voor jong koppel: “Nog geen twee uur thuis en wagen was al weg”

© rr

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een roadtrip van twee maanden door Spanje eindigde maandag met een grote domper voor Xenia Wybo (22). Bij haar thuiskomst in Koolskamp werd haar Mercedes A180 in amper twee uur gestolen. “We deden even een dutje en plots was hij weg. Ongelofelijk.”

Geoffrey Sabbe

“In Spanje waren we op een dag zelfs vergeten de ruiten omhoog te doen. Maar er was niets weg. Hier in Koolskamp stond hij volledig gesloten achteraan op een privéparking. En in nog geen twee uren is hij gestolen”

Xenia Wybo uit Meulebeke kon dinsdag nog altijd niet geloven wat haar een dag eerder was overkomen. Na een lange roadtrip van twee maanden in de streek van Barcelona kwam ze maandagmorgen met haar vriend aan bij haar tante in de Lichterveldsestraat in Koolskamp. “We hadden 16 uur gereden en gingen bij haar eerst nog een dutje doen”, vertelt Xenia. “Mijn wagen parkeerde ik aan de overkant op een privéparking. Om 10.30 uur zag mijn tante hem nog staan.”

Niemand heeft iets gezien

Maar toen Xenia en haar vriend om 12 uur wakker werden, was de Mercedes A180 AMG-line verdwenen. De sleutels lagen nog op tafel bij haar tante. Op de parking was niets te vinden. “Niemand heeft iets gezien. Een werkman bij de buren heeft ons wel zien aankomen, maar niet dat iemand met de wagen vertrok. De auto was gewoon verdwenen, niet te geloven.”

Xenia had al één reiskoffer uit de auto gehaald. Maar er lagen nog kleren, schoenen, een horloge en portefeuille in. Ze deed aangifte bij de politie, die de nummerplaat liet seinen. De Mercedes had ze pas in januari tweedehands gekocht.

Omnium verzekerd

“Hij is van november 2016 en had pas 12.000 kilometer op de teller toen ik hem kocht. Ik betaalde er 25.500 euro voor. De enige troost is dat ik nog omnium verzekerd ben, maar ik zou liever mijn wagen terug hebben.”

De nummerplaat van de zwarte Mercedes is 1-TTC-837. Hij heeft een panoramisch dak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen