Veel automobilisten gebruiken de airco op een verkeerde manier
Volledig scherm
Veel automobilisten gebruiken de airco op een verkeerde manier © Seat

Vijf fouten bij het gebruik van airco in de auto (en hoe het wel moet)

De airco is een mooie uitvinding om het auto-interieur koel te houden, maar veel automobilisten gebruiken het systeem nog altijd op een verkeerde manier. Dit zijn de vijf meest voorkomende fouten (en de oplossingen):

70 reacties

  • Jenne Vergeer

    6 jaar geleden
    Vervang elk jaar, 15000km, mijn filter en terwijl het interieur ontsmetten voor schimmels en bacteriën en leef nog.
  • Peter Segers

    6 jaar geleden
    Ik richt net naar beneden en laat raam ff op spleet open. Mijn wagen is wel voorzien van windschermen vooraan; dat helpt tegen lawaai/ruis. Zo stijgt de warme lucght en vindt zijn weg naar buiten. Snel kouder in de wagen hoor.
  • Bjorn Azou

    6 jaar geleden
    Probleem is dat velen in de winter totaal geen airco gebruiken . Met als gevolg het gas stil staat in de leidingen en de kans krijg om te ontsnappen. En als het dan iets warm word vlug de airco maximaal open te draaien en tot de conclusie komt dat deze niet meer werkt. En bijvullen heb ik ook nog nooit gehoord want eerst moet u systeem vacuüm getrokken worden en daarna hervuld worden maar bijvullen lijkt mij niet mogelijk
  • Michel Jacobs

    6 jaar geleden
    Als je een goeie airco wil, dan maar geen Nissan. In totaal vier Nissan's gehad, alle vier de airco's kapot binnen de tien jaar, ondanks onderhoud volgens het boekje. Op de nieuwe X-trail heeft de airco het begeven op 40000 km en heeft Nissan het gekund ervoor te laten betalen wegens één week uit garantie. Nissan-Renault: dat was de laatste keer jongens.
  • koen de belder

    6 jaar geleden
    Bijvullen met koelmiddel? Wij ECHTE koeltechniekers mogen geen gram koelmiddel verliezen... Het is schandalig hoe garagisten omgaan met deze airco's. Het wordt tijd dat er controles gebeuren en stevige boetes gegeven worden. R134a en andere koelmiddelen zijn zeer schadelijk voor het milieu en onze gezondheid. Jammer om de dag van vandaag nog zo een artikel te lezen waarin men laat blijken dat bijvullen zo maar kan en mag.