Door stress krijg je grijze haren

"Daar krijg ik grijze haren van", hoe vaak heb je het je moeder of vader niet horen zeggen? Blijkt dat daar echt een greintje waarheid in zit volgens een artikel van Flair.
door
eline.vandenbroucke
Leestijd 1 min.

Als mensen veel stress hebben, zeggen ze soms dat ze er veel grijze haren van krijgen. En dat blijkt (deels) te kloppen. Onze haren worden namelijk grijs naarmate we ouder worden. In ons haar zitten bepaalde cellen die verantwoordelijk zijn voor de kleur van ons haar. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het wordt voor die cellen om onze haarkleur aan te maken.

Kan snel gaan

Als je veel stress ervaart, word je jammer genoeg ook sneller oud. Stress zorgt er dus wel degelijk voor dat je sneller grijze haren krijgt. Daarnaast zorgen stressgevoelens er ook voor dat je last krijgt van haaruitval. En dat kan snel gaan volgens dermatoloog Ids Boersma. Na een korte, stressvolle periode kan je al een grijze coupe krijgen, maar dat komt dan wel door een specifieke vorm van haaruitval, alopecia areata. Je gekleurde haren vallen dan uit, en enkel de grijze haren die je al had blijven over.