© MMD

Spiksplinternieuwe straat wordt in 2017 weer opgebroken

In het centrum van Dilsen is een aannemer gestart met de eerste werkzaamheden aan het nieuwe Centrumplein. Opvallend: het gaat om de aanleg van een nieuwe straat die dwars over het plein loopt. In 2017 zal de spiksplinternieuwe straat weer verdwijnen.

MMD

“Doel van het Centrumplein is naast het plein woningen of handelsruimten te voorzien”, aldus burgemeester Lydia Peeters. “Een zijde is al bebouwd met handelsruimten en appartementen. Langs de bestaande straat Spileind worden ook nieuwe appartementen en een handelsruimte opgericht. Deze appartementen worden zelfs deels opgericht op de bestaande straat Spileind. Maar als de straat Spileind verdwijnt, is er geen verkeer meer mogelijk tussen de scholencampus, bibliotheek en sporthal. Daarom leggen we een nieuwe straat aan, dwars over het Centrumplein. Deze straat is maar tijdelijk en loopt evenwijdig met Spileind.”

“De straat krijgt twee lagen asfalten ligt dwars over de kiezelvlakte die later het Centrumplein zal worden”, aldus de aannemer.

Lydia Peeters: “Vanaf volgende week zal de bestaande straat Spileind afgesloten worden. Zo kan een aannemer er huizen oprichten. De oppervlakte tussen de tijdelijke straat en de bestaande straat Spileind blijft tijdelijk een parkeerplaats voor auto's en krijgt een toegang via de Europalaan. Op de tijdelijke straat is verkeer mogelijk, maar ook de schoolbussen van vier scholen krijgen er opstapplaatsen. Als we starten met de aanleg van het Centrumplein moet de tijdelijk weg ook weer opgebroken worden. Die werken zijn voorzien de in de loop van 2017.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer